Nybakta, rykande varma och solgula majsscones blev det i morse. Man hinner mycket då man har en typ som vaknar vid 5.30. Barnen fullkomligt älskar dessa glutenfria scones som är gjorda på majsmjöl. De smälter verkligen i munnen. Jag blandade till alla torra ingredienser igår kväll och i morse ner med smör och mjölk bara.
Ha en riktigt fin helg, även om det inte blir bästa bad- och grillvädret.
Du behöver (ca 10 st)
240 g (ca 3,5 dl) majsmjöl
½ msk socker
10 g (ca 1 msk fiberhusk)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
80 g rumsvarmt smör
500 g (ca 5 dl mjölk)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Nyp gärna ihop smöret med resten. Låt smeten svälla i 15 minuter.
Klicka ut 10 scones på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna något innan du mumsar upp dem.
Så gott! Kram