Matstugan

Majsscones – glutenfri favorit

MAJSSCONES

Nybakta, rykande varma och solgula majsscones blev det i morse. Man hinner mycket då man har en typ som vaknar vid 5.30. Barnen fullkomligt älskar dessa glutenfria scones som är gjorda på majsmjöl. De smälter verkligen i munnen. Jag blandade till alla torra ingredienser igår kväll och i morse ner med smör och mjölk bara.

DSC_0014

Ha en riktigt fin helg, även om det inte blir bästa bad- och grillvädret.

Du behöver (ca 10 st)

240 g (ca 3,5 dl) majsmjöl

½ msk socker

10 g (ca 1 msk fiberhusk)

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

80 g rumsvarmt smör

500 g (ca 5 dl mjölk)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C

Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Nyp gärna ihop smöret med resten. Låt smeten svälla i 15 minuter.

Klicka ut 10 scones på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna något innan du mumsar upp dem.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.