Matstugan

Chevre Chaud – såklart!

Chevre chaud

Höll nästan på att glömma! Suverän förrätt som är hur enkel som helst att göra. Ingen förberedelse att tala om. Ser ni tallriken under. Villeroy & Boch, älskar, älskar, älskar.

Du behöver (för 2 pers)

2 skivor av valfritt börd (jag använde surdegsbaguette)

2 tjocka skivor chevre

späda salladsblad

1 färsk fikon

flytande honung

osaltade pistagenötter

fikonbalsamico (trögflytande)

 

Gör så här

Sätt ugnen på full värme

Stek brödskivorna på medelvärme i lite smör i en panna, på båda sidor. Lägg på en chevrerundel på varje brödskiva och ringla över honung. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen. Gratinera tills osten är fint gyllenbrun, dvs sådär 5 minuter.

Lägg upp salladsbladen på severingsfat. Skär det färska fikonet i fyra delar och lägg ovanpå salladen. Lägg på brödet med chevre i mitten. Ringla över rätt rikligt med fikonbalsamico. Strössla över några grovt hackade pistagenötter. Tadaaaaaaa!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.