Matstugan

Dukkah – Så bäst!

Dukkah 
Har ni inte testat Dukkah så bara gör det, bland det godaste som finns. Vi doppar alltid grönsaker och bröd först i olja och sedan i Dukkahblandningen. Men du kan också strössla den över sallad, kött eller frukt. Barnen är helt galna i den också. 
 
Du behöver
50 g skalade mandlar
50  skalade pistagenötter
½ dl oskalade sesamfrön
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk socker 
½ tsk salt
 
Gurka, morötter, gott bröd, sesamolja
 
Gör så här
Börja med att rosta nötterna, sesamfröna och fänkålsfröna var för sig eller efter varandra i torr het panna. Passa så det inte bränns. Häll över nötter och sesamfrön i bunke med höga kanter och mixa ihop lite slarvigt de det svalnat. Stöt fänkålsfröna i mortel.
 
Blanda ihop allt och tillsätt socker och salt. Rör runt så att allt blandas. 
 
Skär gurka och morötter i stavar, brödet i kuber eller dylikt. Häll upp oljan på ett fat. Doppa först i sesamoljan och sedan i nötmixen. Så gott!!!  
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.