God, lite festligare vardagsmiddag. Gott också med rostad lök i griljeringen till kasslern.
Griljerad kassler
600 g kassler i bit
2 msk ketchup
2 msk senap (söt)
1 msk söt soja
1 dl rostad lök
salt, svartpeppar
Pastagratäng
200 g makaroner
3 ägg
4 msk mjöl
1½ dl mjölk
2 dl ost, riven
1 dl hackad persilja
1 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
salt, peppar, olja till stekning
Börja med att sätta på ugnen på 200 C. Linda in kasslern i ugnsfolie. Värm den i ca 30 min i ugnen.
Pastagratängen
Koka makaronerna. Häll av och spola kallt. Låt rinna av.
Vispa ihop mjöl och ägg. Tillsätt mjölken under omrörning. Blanda i ost, persilja och olivolja. Pressa ner vitlök. Tillsätt makaronerna. Salta och peppra. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Häll i makaronblandningen. Stek på mellanvärme. När den har blivit fast och fått färg i botten, vänd den med hjälp av en tallrik. Om du tycker det verkar krångligt kan du grädda den längst ner i ugnen i 10-15 minuter.
Griljeringen
Blanda ketchup, senap, soja, salt, peppar och rostad lök. Ta ut kasslern och ta av folien. Stryk ut blandningen på kasslern och griljera ca 10 minuter. Akta så att den inte blir bränd bara.
Skär bitar av ”makaronkakan” och skiva kasslern.
Voilá