Vilket tårfyllt bröllop. Kunde inte sluta titta. Tårar då de sa ja, tårar då Carl-Philip höll sitt tal till Sofia och tårar över Molly Sandens sång som var Sofias kärleksöverraskning till sin man och lite tårar däremellan över allt annat vackert och över hur genuin deras kärlek verkar vara. Vad tyckte ni?
Jag kunde heller inte sluta titta på vad de åt och höra kockarna prata om maten. Det var ett gäng välkända kockar bakom menyn:
Fredrik Eriksson, Mathias Dahlgren, Markus Aujalay, Henrik Norström och Mattias Ljungberg. Det var en fyrarättersmeny med anknytning till Älvdalen. Det hade en massa spännande smakkombinationer med t ex granskott, yuzu och de hade valt att servera delvis ur karotter på bordet vid huvudrätten, väldigt trendigt just nu och roligt att de har sådan koll. Jag visste inte att Sofia var vegetarian. Hon äter dock fisk sedan en tid tillbaka. Men inget kött serverades under middagen.
Otroligt vacker färgskala på rosorna bakom prinsparet. Sådan varm och levande bakgrund. Snygg dukning, även om det känns som om det är väldigt tajt mellan tallrikar och glas.
MENY
Vit sparris ”Prinsessan Sofia”
kokt i fläderblomslag med älvdalsrom,
sparris- och gräslöksemulsion
*
Koriandersjuden havskräfta med spishalstrad pilgrimsmussla,
grankryddad yuzudressing, harsyra och spritärtor
*
Stekt, lättrimmad gös från Hjälmaren
med grillade primörgrönsaker, karamelliserad
crème-fraiche och rökt smör
*
Persika- och hallontartelett
med vit choklad, Champagne- och persikosorbet
VIN
Aperitif
Champagne Diebolt-Vallois Brut Tradition
*****
Pommery Grand Cru Millésimé 2005 Champagne
*
Trimbach Riesling Vieilles Vignes de Prince 2011 Alsace
*
Radford Dale “Freedom” 2012 Pinot Noir Elgin
*
Château Suduiraut 2002 Sauternes
Tårtan var rolig, annorlunda. Prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllopstårta var futuristiskt och genomdesignat med lysande dekorationer och pop rocks inuti som sprakar i munnen. Smakerna var rabarber, jordgubbe och pistage. Carl-Philip skar upp till Sofia med ett svärd.
Bilder och text lånade från DN, Expressen, SVT, Hovets hemsida och TT