Matstugan

Krispigaste Mandelkorgarna fyllda med bär och glass

Mandelkorg

Himmelskt knäckigt oemotståndliga korgar som man kan fylla hur man vill. Här fylldes de med bär och glass och vara bara så perfekt somriga. Sådär toppen till Nationaldagen, studentfirande, midsommarefterrätt med jordgubbar eller bara efter sommargrillen.

Mandelkorgar

Du Behöver 

50 g smör

1 msk vetemjöl

½ dl strösocker

2 msk glykossirap

50 g mandelspån

6 små glas/skålar/koppar

bakplåtspapper

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C

1. Smält smör. Rör ner glykossirap, socker, mjöl och mandelspån. Fortsätt röra tills det har blivit en jämn massa.

2. Förbered en plåt med bakplåtspapper och klicka ut till rundlar. Kom ihåg att de ska vara rätt långt ifrån varnadra då de ’växer’ i ugnen.

3. In i ugnen ca 7- 10 minuter tills de är gyllenbruna.

4. Vänta någon minut och använd sedan sax till att klippa ut de runda knäckflarnen.

5. Ta upp dem med papperet kvar under och lägg försiktigt över glas/skål/kopp. Ta bort papperet och låt dem vara tills de har stelnat. Kanterna ska sjunka ner runt glas/skål/kopp.

6. Proppa i med jordgubbar, blåbär, hallon och glass eller vad du vill.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.