Har ni testat att göra egna lökringar? Det är verkligen hur lätt som helst och hur gott som helst. Min äldsta dotter som inte ens gillar lök älskade dessa. Jag fick med receptet i budet med quornburgarna. Det är Eleonora von Essen som hade dessa lökringar som tillbehör till en quornburgare. Jag var bara tvungen att testa och det blev så himla gott.
Du behöver
1 gul lök
2 dl mjölk
mjöl
1 ägg, vispat
pankoströbröd
neutral olja (t ex rapsolja)
Gör så här
1. Skär löken i ca ½ cm breda ringar. Separera ringarna.
2. Lägg ringarna i mjölken och låt dem ligga i några timmar. Lägg över i durkslag.
3. Vänd i mjöl, sedan ägg och sist rikligt med panko
4. Fritera i olja och vänd dem så de blir gyllenbruna och frasiga på båda sidorna. Låt rinna av på hushållspapper och strössla lite salt över.
Servera direkt medan de är varma och frasiga, då är de som godast.
Men gud va gott !
Ett härligt tillbehör till alla grillmiddagar i sommar 🙂
Ha en skön dag !!
Kram