Matstugan

Söta minipajer med bär

Söta minipajer

De här små godingarna är peeeerfekta att ta med på utflykt, eller ha på lager hemma. Då har man en blixtsnabb fika fixad. Du kan ha all slags fyllning såklart men en burk med smaksatt Kesella är väldigt bekvämt där man bara klickar ner kvargen. De här minipajerna är gjorda från ett recept på Arlas sida.

Du behöver

100 g smör

1 12 dl vetemjöl

1 dl havregryn

12 dl strösocker

Fyllning

250 g Kesella/kvarg (här med Citrussmak)

125 g färska bär

ev Citronmeliss

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C

1. Smält smöret.

2. Dra kastrullen från värmen och rör ner mjöl, havregryn och socker. Låt svalna lite.

3. Tryck ut degen i mazarinformar, gärna av papper.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Låt kallna helt.

5. Klicka i kvarg och toppa med bär

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.