Så god att man slickar tallriken. Carbonara, förstås.
Carbonara är nog en av mina absoluta favoriträtter och barnen älskar också Carbonara. Eller Magda har någon fas där hon fått för sig att peta bort bacon just nu. Brukar ni ha gulan ovanpå som jag (bland det godaste i världen när den blandas ner)?
Carbonara (4 pers)
Spaghetti för 4 pers (ca 100 g/person)
1 paket bacon (klippt i bitar)
100 g parmesan (riven)
2 vitlöksklyftor (fint hackade)
4 äggulor
salt, grovmalen svartpeppar, färsk persilja, äggulor att toppa med
Gör så här
1. Koka pastan. Spara ca 1½ dl av kokvattnet
2. Knaperstek bacon och tillsätt vitlökshacket i pannan på slutet
3. Vispa lätt ihop äggulor med parmesan i en bunke. Tillsätt 3 msk av kokvattnet.
4. Blanda ihop spaghetti med bacon och vitlök. Rör ner äggblandningen. Tillsätt lite av kokvattnet så att du får en krämig Carbonara.
5. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa med persilja och äggulor