Snabbfixad, hälsosam och vansinnigt god lunch, middag eller sådär mittemellan.
Dessa smörgåsar tar sådär 15 minuter att fixa i ordning. Jag kommer föräta mig på dessa som middag, känner just nu för att göra dem varje kväll. Ingredienserna kom i ett bud från ICA då de nu i sin kampanj ’God smak från’ satsar på genuint brödhantverk från lokala bagerier. Jag fick testa klassisk skånsk kavring från Södervidinge och den kommer jag köpa på mig. Dels gick den hem hos oss alla, dels är den skivad i perfekta skivor som man kan ta ur frysen.
Du behöver (4 port)
2 avokados
300 g körsbärstomater
1 citron
8 skivor rökt skinka
1 msk smör
4 skivor kavring (t ex ’God smak från’ Södervidinge)
1 ask smörgåskrasse
salt,svartpeppar
Gör så här
1. Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadon. Lägg köttet i en skål och mosa med gaffel.
2. Dela tomaterna i halvor och blanda ner med avokadon.
3. Skölj citronen och finriv yttersta skalet, blanda ner med avokadoröran. Droppa ner lite citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred smör på bröden. Lägg på två skivor skinka på varje brödsiva. Toppa med avokadosalladen. Toppa mer massa krasse.