Under den härliga kvällen med Tefal och Tina Nordström lärde hon förrättsteamet att göra galet gott parmesanbröd som doppades i rinnande ost. Jag var inte i det teamet, men vi fick det till middagen och vi var alla helt sålda på det, nästan slickade skålen. Så här kommer Tinas recept.
Snabb ostfondue med parmesanbröd
4 portioner
Ostfondue
(Här är poängen att osten ska ligga i en liten träask och att du delar ostarna på mitten och lägger i. Om du inte hittar någon lämplig så kan man alltid använda den träask som osten brukar komma i, men ta givetvis bort plasten. Skär då av det översta skalet, locket, på osten)
En Vacherin Mont d’Or eller liknande krämig ost exemempelvis Brie (ca 500 g)
1 vitlöksklyfta
3/4 dl torrt vitt vin
Parmesanbröd (4-6 portioner)
1 gott surdegsbröd
75 g smör
2 tsk dijonsenap
50 g parmesanost
Gör så här
Osten
Sätt ugnen på 200 C
1. Skala vitlöken och skiva den tunt. Gör snitt i osten och stick ner vitlöksskivorna. Skeda över vitt vin så att det rinner ner i snitten. Sätt in osten i ugnen i sin träask och baka den i 15–20 minuter.
3. Ta ut och ät osten varm tillsammans med parmesanbröd i brytbitar som du doppar i osten – som en snabb fondue helt enkelt.
Parmesanbröd
Sätt ugnen på 220 C
1.Skär brödet i tjocka avlånga bitar och lägg i en skål.
2. Smält smöret och blanda i senapen och riven parmesanost. Häll det över brödet och vänd runt ordentligt.
3. Lägg brödet på ett galler med en plåt under och rosta det gyllenbrunt.