I veckan var jag med och testade menyn som kommer erbjudas på Lakritsfestivalen som i år går av stapeln 21/22 mars på Annexet vid Ericsson Globe. Den meny du kommer kunna äta där, men också vara med och tillaga om du vill. Det var Rent a Chef, med kockarna Gunnar Frykfors och Douglas Spiik, på Foodlab som utformade och tillagade menyn.
Matlagning med spännande tekniker och lakrits i alla former blev det under kvällen. Passa på att boka in dig och vara med och laga maten på Lakritsfestivalen om du har tillfälle. Det blir otroligt spännande smakkombos:
Förrätt: Skummig hummersoppa med fänkål smaksatt med lakrits
Huvudrätt: Citrongravad torsk, komprimerad gurka och morot, gurk- och morotsskum, riven lakrits och långpeppargelé, olika skott
Dessert: Chokladbakelse, puder på vit choklad, buskkrasse, kaffecreme, lakritsmaräng och Lilla Lena-krydda
Som om inte det räckte så fick en till dessert, vaniljglass med den totalt godaste glassåsen någonsin: Calle och saltlakritssåsen, alltså jag dööör så god! Den smakar mjuk saltlakrits, med toner av kola. Vågar knappt säga det men jag åt två portioner med glass och lakritssåsen, fast jag redan ätit en dessert. Det här var det mest himmelska jag smakat på länge. Ni hittar såklart såsen på Lakritsfestivalen. Kan ni inte vänta så ska den finnas på Choklad & Lakrits, Cajsa Warg, Tehuset Java och Brunkebergs.