Ni som har följt mig ett tag vet ju att jag brukar göra dessa kalljästa frukostbullar. Love them! Så himla smidigt att röra ihop allt på kvällen och bara göra bollar och in i ugnen några minuter.
Så gott med varma frukostbullar!
Till det lyxade vi nu på morgonen till det med två nya juicer som vi fått testa. Det är God Morgon som kommer med TVÅ nya juicer av alldeles färskt pressade frukter och bär, i spännande kombos dessutom. Det är Apple Berry Juice (äpple, hallon,svartvinbär, apelsin) och Berry Ginger Dream (äpple, vindruvor,blåbär, ingefära). Så underbara, de förgyller vilken frukost som helst och jag gillar skarpt att bären är handplockade och pressade inom 24 timmar. Favoriten blev nog Apple Berry Juice som även båda barnen tyckte så mycket om. Berry Ginger har en tydlig ingefärasmak vilket jag gillar, men är lite vanesak.
Frukostbollar (ca 12 st)
1/4 pkt jäst (ca 13g)
4 dl kallt vatten
1 msk smör- & rapsolja
1½ tsk salt
9 dl siktat dinkelmjöl
2 dl finriven god ost
Vallmofrön eller sesamfrä
Gör så här
Dag 1
Lös jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt smör- & rapsolja, salt, mjöl, hälften av osten. Rör runt så det blir en jämn smet. Den ska vara lös i konsistensen. Sätt över plastfolie på bunken och ställ in i kylen.
Dag 2
Sätt ugnen på 250 C
Klicka ut degen till sådär 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strössla på sesamfrön och strö över resterande ost.
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min tills de fått lite färg. Låt svalna lite.