Helgmellis eller helgfrukost. Brukar göra French toast med massa frukt, bär, nötter och lönnsirap ( eller honung) till mig och barnen på helgen. De kallar den för pannkakssmörgås. French toast är som fattiga riddare men utan vetemjöl i smeten.
Du behöver (för 2 pers)
4 skivor bröd (vanligt rostbröd eller lantbröd, gärna dagsgammalt)
½ dl hasselnötter
1 ägg
1 dl mjölk
½ tsk kanel (om man vill)
1 liten nypa salt
1 banan
125 g frysta eller färska bär (t ex hallon, blåbär, apelsin, björnbär)
2-3 msk lönnsirap (honung)
smör till stekning
Gör så här
Hacka hasselnötterna. Vispa ihop ägg, mjölk och nypa salt. Doppa brödskivorna ordentligt i äggblandningen.Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Stek doppade skivorna, medelvärme, på båda sidor tills de får fin färg. Pudra över kanel om du vill. Lägg på skivad banan. Blanda bären med lönnsirap och lägg på. Strössla över hackade nötter. Servera toasten direkt och kanske lite extra lönnsirap.MUMS!