Det här var min och barnens fredagsmat förra veckan: Pasta med Cashewnötter och Tomat och Grillad chèvre med blåbär och valnötter Har sparat det till er till denna fredag.
Recepten är fårn senaste Elle Mat & Vin som är ett hejdundrande nummer med miljoner bra recept. Men här kommer då bästa fredagsmystipset:
Du behöver (4 pers)
4 skivor Chèvre (ca 300 g)
4 skivor bröd (gärna surdeg)
100 g blandad sallad
1 dl valnätter
3 msk flytande honung
1 dl stora blåbär
Dressing
½ dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta
salt,peppar
Gör så här
1. Lägg osten på brödskivorna. Grilla högt uppe i ugnen på 220 C tills osten blivit gyllenbrun
2. Blanda ihop dressingen. Krossa vitlöken och låt den ligga i hel för att ge smak. Ta bort den. Lägg upp salladen och ringla över dressingen.
3. Rosta valnötterna i en stekpanna och ringla över honung. Rör runt tills honungen smält och nötterna fått färg
4. Lägg bröd med chèvre på salladen. Strössla över valnötterna och blåbär.
Önskar er en härlig fredag och den finaste helgen /Linda