Matstugan

Sallad med granatäpple och apelsin- och vit balsamicodressing

sallad med granatäpple apelsindressing vit balsamico

En sallad som passar perfekt till oxfilémedaljongerna och sötpotatisgratängen med gruyere är den här fräscha varianten med apelsin och granatäpple. Dressingen kan du göra dagen innan och granatäpplekärnorna kan du också separera dagen innan.

Du behöver (4 pers)

150 g blandsallad (gärna små blad)

½ granatäpple

½ apelsin

Myntablad (några stycken)

3 msk olivolja

2 msk vit balsamico

salt,peppar

 

Gör så här

1. Skär runtom på granatäpplet, men skär inte igenom. Bryt sönder den över en skål med kallt vatten. Väl i vattnet kan du separera kärnorna från det andra. Lägg över kärnorna i en skål och täck med plastfolie och ställ i kylen.

2. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Hacka myntabladen.

3. Blanda olja och balsamico med mynta, apelsinskal och apelsinsaft. Blanda om

4. Smaka av med salt och peppar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.