En sallad som passar perfekt till oxfilémedaljongerna och sötpotatisgratängen med gruyere är den här fräscha varianten med apelsin och granatäpple. Dressingen kan du göra dagen innan och granatäpplekärnorna kan du också separera dagen innan.
Du behöver (4 pers)
150 g blandsallad (gärna små blad)
½ granatäpple
½ apelsin
Myntablad (några stycken)
3 msk olivolja
2 msk vit balsamico
salt,peppar
Gör så här
1. Skär runtom på granatäpplet, men skär inte igenom. Bryt sönder den över en skål med kallt vatten. Väl i vattnet kan du separera kärnorna från det andra. Lägg över kärnorna i en skål och täck med plastfolie och ställ i kylen.
2. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Hacka myntabladen.
3. Blanda olja och balsamico med mynta, apelsinskal och apelsinsaft. Blanda om
4. Smaka av med salt och peppar