Nu har jag ställt in risgrynsgröten i ugnen över natten och imorgon bitti har vi en krämig gröt som bara värms på. På det sättet behöver man inte röra runt, passa gröten och stå i på morgonen.
Du behöver
3 dl grötris
6 dl vatten
12 dl mjölk
Några kanelstänger
1 tsk salt
Lite socker
Gör så här
Sätt ugnen på 150 C
Koka upp gryn,salt,vatten. Låt koka några minuter. Tillsätt mjölk och kanelstänger. Vänta tills det börjar bubbla. Ta grytan från spisen. Sätt över en fuktig handduk och sätt in i ugnen
Låt den stå i ugnen i sådär 1 timma. Stäng av och låt den vara till morgonen då det är frukostdags. Den kan se lite underlig när du tar ut den. Men ta så mycket som du vill ha till frukost och ös över i kastrull och bara värm upp med lite mjölk så känner du igen gröten . Glöm inte socker, kanel och den obligatoriska mandeln!!
Mmm, så gott! Ha det bra, kram!