Jag älskar ädelostsås, tycker ni om starka ostar som gorgonzola och ädelost i mat? Inte allas grej ju. Men den här är superkrämig och så höstigt god och lätt förstås, så har du inte gillat ädelost i sås tidigare så kanske du blir omvänd nu.
ca 700 g Kycklinglårfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
2 dl creme fraiche
140 g ädelost
1 vitlöksklyfta
100 g valnötter (grovt hackade)
1 msk kycklingfond
Olivolja
Sätt ugnen på 200 C
1. Skala löken och vitlök och hacka smått. Fräs på dem i en panna med lite olivolja. Lägg i kycklinglårfiléerna och bryn på alla sidor. Rör ner timjan.
2. Lägg över kyckling, lök, timjan i en ugnsform
3. Smula ner ädelosten tillsammans med creme fraiche, pressad vitlök, fond och valnötterna. Fördela över kycklingen i ugnsformen.
4. In i ugnen ca 20-25 minuter
Denna ska jag prova, serverar du ris till?
Supergod! Ja, jag hade ris till:-)