Du behöver
700-800 g högrev (skuren i grytbitar)
1 pkt bacon (eller sådär 6 skivor)
150-200 g skogschampinjoner (delade på mitten)
3 msk mjöl
2 vitlöksklyftor (pressad)
2 lagerblad
1 tsk timjan
1 rödlök (i bitar)
2 morötter (skivade mellantjockt)
3 dl rött vin
2.5 dl vatten
1 oxbuljongtärning
1 msk tomatpuré
salt, peppar, färsk timjan att dekorera med
Gör så här
1. Putsa köttet och skär det i bitar, cirka 3 cm. Bryn köttet runt om i lite smör och olja. Salt och peppra. Pyttsa över bitarna i en tjockbottnad gryta.
2. Stek på morötter, rödlök, vitlök i en panna. Tillsätt timjan och tomatpuré och rör om. Pudra över mjölet och blanda runt. Pyttsa över i grytan med köttet.
3. Häll i vinet och vattnet i grytan. Smula ner buljongtärningen. Lägg ner lagerblad. Koka upp under omrörning och låt småputtra 1½ timma tills köttet är mört.
4. Stek på bacon och svamp i en panna. Tillsätt till grytan och låt puttra ytterligare 20 minuter.
5. Smaka av med salt och peppar och dekorera med rikliga mängder timjan
Ps. Jag gjorde den dagen innan och värmde upp i grytan. Funkade hur bra som helst.