En marinad som verkligen blev kanon var den jag gjorde till Rose-Marie då hon kom på middag i lördags. Grundreceptet har jag fått av en vän, men jag hade inte Sundbyholmskryddda som hon använde, så jag använde 1 tsk av Mill & Mortars Smokey Sally som är så användbar till allt ljust kött. Den innehåller bl a rökt paprika, söt paprika, fänkål, koriander, vitlök, oregano. Jag tog i övrigt lite av varje ingrediens,verkligen testa!
Du behöver
Kalvfond
Tomatpuré
Honung
2-3 vitlöksklyftor
citronsaft
Lite olivolja
Italiensk salladskrydda
Smokey Sally eller annan kryddblandning med paprika, örter osv i
Gör så här
Bara blanda ihop allt till en tjockflytande marinad och lägg ner den hela fläskytterfilén någon timma, gärna längre. Grilla tills innertemperaturen är 70 C. Pensla gärna på lite av marinaden. Skär i skivor och servera.