Tja, åskan slog ut tv, uppkoppling mm. så här kommer ett glassrecept lite senare än tänkt, men men. Den är krämig och smakar massor av färska bär. du kan verkligen ha vilka bär som helst. Kan tänka mig att blåbär blir grymt gott.
Du behöver
600 g jordgubbar (eller andra bär)
2 dl kondenserad mjölk (obs! den sötade sorten)
1 tsk vaniljsocker
6 dl vispgrädde
Gärna några maränger
Gör så här
Mixa jordgubbarna (men spara några att skiva) med några matskedar av den kondenserade mjölken med mixerstav eller matberedare. Skär de sparade jordgubbarna i mindre bitar.
Häll resten av den kondenserade mjölken, grädden, vaniljsockret i en bunke. Använd elvisp/matberedare till att vispa ihop det hela. Den är färdigvispad då den har tjockat till sig och blivit seg.
Vispa snabbt ner hälften av jordgubbspurén. Smula slarvigt ner maränger och skivade jordgubbar.Fördela i glassformar. Häll ner lite jordgubbspuré i varje glassform. och rör runt lite lätt. Sätt in i frysen sådär 4 timmar (gärna över natten). Då de har varit i frysen någon timma sätter du i en pinne i varje. (Pinnar finns t ex på Panduro).
Låter otroligt gott! Kram