En mazarintårta som är grym att ta med. Jag tog med den till Rose-Marie på vår sleepover förra helgen. Du gör botten t ex kvällen innan och tar med dig resten av ingredienserna och fixar den snabbt på plats. Du kan också ändra smaken på kvargen eller ta andra bär såklart. Så god och somrig. Torkade ätbara blommor fick jag av Loppi som present, de är av märket Mill & Mortar som har fantastiska produkter. Vet att MatHem har de i sitt sortiment, se HÄR.
Du behöver
300 g mandelmjöl (ca 7 dl)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 citron (finrivet skal)
1 msk färskpressad citronjuice
smör till formen
mjöl till formen
Fyllning
4 dl vispgrädde
2 1/2 dl kvarg (gärna blåbär eller annan god somrig smak)
4 msk florsocker
3/4 l färska jordgubbar
1 burk lemoncurd (à 320 g)
Garnering
Massa bär
Ätbara blommor
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant (24 cm).
Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt med köksmaskin eller elvisp. Tillsätt ett ägg i taget medan du vispar. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner citronskal och citronjuice. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten med en slickepott.
Bred ut smeten i formen med slickepotten så det blir någorsålunda jämnt. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna helt.
Fyllning
Vispa grädden luftig. Rör ner kvarg och florsocker.
Rensa och skiva jordgubbarna.
Dela tårtbottnen i över- och underdel. Bred på lemoncurd, lägg över jordgubbarna och 1/4 av gräddmixen. Lägg på överdelen. Det här kan du gärna göra ett bra tag innan tårtan serveras så de får står och gotta till sig.
Garnering
Klä in tårtan med gräddröran. Ös på med bär och ätbara blommor av något slag.
Den ser underbar ut! Önskar dig och flickorna en fin helg, kram1