Sommarsallad i ett nötskal. Så fräscht med frukt tillsammans med ost och lufttorkad skinka.
Du behöver (4 pers)
5 dl jordgubbar
½ färsk ananas
1 liter olika slags salladsblad
½ kruka basilika
2 msk vit balsamvinäger
1 msk strösocker
200 g lufttorkad skinka
2 mozzarellabollar
1 ägg
ströbröd
olja
Gör så här
Skär jordgubbarna och ananasen i medelstora bitar. Skär basilikan lite slarvigt. Blanda jordgubbar, ananas, basilika, sallad. Blanda ihop balsamvinäger med sockret, rör om och häll över salladsblandningen. Dela upp salladen på tallrikar.
Skär mozzarellan i större bitar. Vänd runt bitarna i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Värm olja i panna och stek mozzarellan gyllenbrun. Lägg panerade bitarna ovanpå salladen. Fördela lufttorkade skinkan. Ät direkt.
(Inspirerad av recept från MAT Magasinet)