Färskoströra med grillad paprika och parmesan
200 g Philadelphia
1 vitlöksklyfta (+ lite olivolja)
50 g grillad paprika i olja
1 dl parmesan (fint riven)
½ dl creme fraiche
1 tsk Oregano (helst färsk, men torkad går också bra)
salt, peppar
Ta ut philadelphia från kylen så den blir lite varm och lättare att röra runt. Skala och hacka vitlöksklyftan fint. Stek mjuk i lite olivolja. Rör ihop philadelphia och vitlök. Skär den grillade paprikan i små bitar och rör ner med oströran. Droppa i lite av oljan från burken med paprikan. Tillsätt fint riven parmesan och finhackad oregano. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen i någon timma.
Choronsås
2 dl färdig bearnaisesås
1-2 msk tomatpuré
1 dl crème fraiche
Bara blanda ihop. Lätt va! Jag blandade ihop kvällen innan.
Sås på Rostade hasselnötter och grillad paprika
1 burk grillade paprikor (ska motsvara sådär 3 paprikor)
1 vitlöksklyfta
½ dl rostade hasselnötter
1 msk rödbvinsvinäger
2 msk olivolja
½ tsk salt
2 nypor svartpeppar
Tzatziki
1 gurka
2 dl matlagningsyoughurt
1-2 klyftor vitlök
några få droppar vinäger
salt, olivolja, pinjenötter (om du vill 2 tsk flytande honung)
Skala gurkan och riv. Pressa ur vattnet ur gurkan genom att krama gurkrivet. Låt ligga i durkslag eller på hushållspapperpapper.
Blanda youghurt. Pressa vitlök och sådär 3-4 droppar vinäger. Blanda ner gurkan och smaka av med salt.
Vid servering ringla olivolja och strö gärna över rostade pinjenötter.
Feta/grillad paprikaröra
½ burk grillad paprika
1 paket feta (ca 150g)
½ vitlöksklyfta
2 msk extra virgine olivolja
salt, svartpeppar
Smula ner fetan i bunke och tillsätt de övriga ingredienserna. Mixa med mixerstav. Klart!
Så många bra tips, tack så mycket! Kram och ha en fin helg!