Fräsch sallad till grillat, vassego: Grillad vattenmelon och tomater, feta mm. Mycket gott!
Till salladen grillad fläskytterfilé på svensk Rapsgris från Scan. Kan inte nog rekommendera er att testa att grilla rapsgris, blir dundergott rakt upp och ner. Receptet på salladen kommer från en tidning, men jag kommer bara inte på vilken just nu, avfotat med mobil.
Du behöver
½ gurka
1 rödlök
1 dl olivolja
3 msk balsamvinäger
500 g vattenmelon
4 gula tomater
100 g fetaost
50 g mixad sallad
salt, svartpeppar
Gör så här
Skala och kärna ur gurkan. Skär i bitar. Skala och skiva rödlöken. Blanda rödlök, gurka, olivolja, vinäger, salt och peppar.
Skär melonen i sådär 3 cm tjocka skivor. Grilla på varje sida i cirka 1½ minut. Dela tomaterna på mitten och grilla på snittytan cirka 1-2 minuter. Låt melonen och tomaterna svalna och skär i valfria bitar. Strössla över Fetaost och salladsblad.
Jag blir nyfiken på din rotselleriröra! Vore sååå tacksam för receptet 🙂
Lotta, jag fixade in receptet till dig på bloggen, det kommer kl 12:-) Riktigt riktigt god är den, du bara måste testa!