Perfekt med portionsform till gratängen, snyggt och härligt att äta ur. Gillar att blanda potatis och jordärtskocka, det är min nya grej det.
Du behöver (för 3-4 formar)
250 g mjölig potatis
250 jordärtskockor
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
0,5 dl vispgrädde
½ dl riven parmesan
½ tsk salt
smör, peppar
Gör så här
Dag 1
Sätt ugnen på 225 C
Skala och skiva potatis och jordärtskockor tunt. Skala vitlöken, hacka fint.
Lägg potatis, jordärtskockor, vitlök, 2 dl vispgrädde, salt och lite peppar i en kastrull. Småkoka i 20 minuter.
Smörj de ugnssäkra formarna, 3-4 st. Fyll formarna med gratängsmeten. Strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna. Ställ i kylen till dagen därpå.
Dag 2
Sätt ugnen på 175 C
Ta ut formarna ur kylen. Häll lite försiktigt ½ dl grädde över och i kanterna på formarna. In i ugnen och låt dem bli varma, ca 30 minuter.
Kul å ses idag sötis, ses på må igen 🙂 Lade upp en bild på dig på bloggen, hoppas det är ok? ha en fin kväll å hoppas allt blir bättre, läste ditt tidigare inlägg, kram kram
Hej Lina
Idag är allt bättre. Vissa saker har löst sig:-) Jag lade upp en bild på dig med Zoe, så fin! Ja, vi ses på måndag, så nervöst, men jag springer på! Kram