Classic Afternoon Tea – Välkommen in!
Så, i torsdags kväll var det dags för mitt och Agnieszkas första event Classic Afternoon Tea på härliga Konferensanläggningen Skogshem & Wijk ute på lantliga delen av Lidingö.Vi har tagit fram ett koncept med flera event på tema te som kommer rulla under 2014. Vi startade med den klassiska varianten. Det blev så bra och så lyckat! Vi hade två bord, varav det ovan är ett.
Det andra var påskpyntat, påsk snart! där hade vi dukat upp med dukar och påskpynt från Indiska.
Skogshem och Wijk bjöd alla bloggare på minikrustader med getostkräm toppad med frön, honung mm och skaldjurssnittar. Så otroligt gott!
Vi åt dem på smörgåsunderlägg från HAPPYsthlm, som vi även fick en liten intressant presentation av.
På tårtfat från Villeroy & Boch och koppar från serien Aureus (som jag totalälskar) dukade vi upp kakor och drack te från Tehuset Java.
Det slutade med att jag och Agnieszka bakade upp själva. Jag stod faktiskt i storköket på Skogshem och Wijk och bakade scones till 15 minuter innan bloggarna anlände! Chokladkakan med fudgeglasyr är bakad från gudomligt recept i påsknumret av tidningen Hembakat. Krispiga Cookies med hasselnötter och tranbär – glutenfria, bakade jag på Kungsörnens nya mandelmjöl (recept kommer inom kort). Agnieszka hade bakat de ljuvligaste honungskakorna på honung från Lune de miel.
Fredrik från Tehuset Java berättade om te, hur man brygger och inte brygger rätt, om olika sorters te. Vi fick lukta, smaka, känna.
Vansinnigt intressant. Rose-Marie sa efteråt att hon hade kunnat lyssna på Fredrik i flera timmar.
Tusen frågor ställdes, och ingen ville sluta, så vi drog faktiskt över tiden en hel del pga att det var så roligt att höra om allt.
Kan inte ens beskriva hur mycket jag älskar serien Aureus från Villeroy & Boch! Smörskålen gulligaste någonsin, vissa saker vet man inte att man absolut behöver förrän man ser dem.
Emellan presentationer och teskola åts det scones, kex, kakor. Tjejerna blev helt kära i Mrs Darlington’s legendary Lemon Curd som finns hos Tehuset Java.
Sedan presenterade Anette Rosvall sin helt nya bok Afternoon Tea & det bästa från Storbritannien. Hon berättade om bakgrunden till Afternoon Tea och hade med sig de härligaste bakverken eller vad sägs om Sticky toffee pudding, lemon drizzle cake och Rhubarb&ginger cake!
Hur galet gott var det inte! Den där Lemon Drizzle cake, den vill jag göra direkt. I Anettes bok kommer det finnas sådär 80 recept på allt från clotted cream till sött och salt till alla sorters Afternoon Tea.
Hela eventet var insvept i Yankee candles nya doft Margarita time som doftar av färskpressad lime, himmelskt. Önskar att ni hade kunnat känna den doften!
Med en massa ny kunskap om te, dukning och sött och salt till Afternoon Tea gick tjejerna hem med bl a varsin fin korg med Kungsörnens nya glutenfria mjöler, färdiga mixer på surdegsbröd, macarons mm så att de kan fixa ett alldeles eget Afternoon Tea.
Vi fick låna varsin kofta från Oleana & Friends till eventet. Oleanas koftor är så genomarbetade i varenda detalj och är så unika i mönstret och färgsammansättningen. Älskade verkligen min kofta och kände mig både uppklädd och så bekväm i den. Jag hade svårt att ta av mig den efter eventet.
Tack och hej från Agnieszka och mig!
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Tack för ett jättetrevligt event. Verkligen fint ordnat!
Tack själv finaste du! Vi blev så glada att du ville komma:-)
Vad fint allt ser ut, väldigt proffsigt!
🙂
Vilket fint event ni styrt upp! Hade gärna varit där. Du passar verkligen bra i den koftan. Kram!