Restaurang Printz har närmre 400 sorters öl och godaste korvarna
Oerhört påkostad och genomtänkt i varenda liten detalj ligger korvrestaurangen Printz precis vid Tele2 Arenan. Här finns närmre 400 sorters öl, men målet är att ha 500 sorter. Vi var ett gäng bloggare som fick en guidad tur , prova olika ölsorter till ostbricka och korv, testa på att göra egen korv och sist men inte minst nytt och hett , provsmaka ölcocktails.
Kranar i mässing, stolarna kostar 10 000 styck och överallt går korvmönsteret igen, från bardisken till toaletterna.
Vi fick sitta i Korvakademiens alldeles egna och avskilda rum. Här sammanträder de inför korvfestivalen och andra viktiga korvhändelser. Det var jag, Rose-Marie, Kinna, Madeleine, Kari, Agnieszka och Micke – Kära bloggkollegor som jag känner väl. Vi fick testa 8 olika ölsorter och jag som inte tycker om öl blev faktiskt lite omvänd. Vad som också var intressant var att öl passade väldigt bra till ostbricka.
De har verkligen de allra godaste korvarna här. Den här med svampröra och tryffelmajonäs. Rent hantverk! De gör korvarna på plats och inga tillsatser. De är så goda att man smäller av. Till och med korvbrödet som är stenugnsbakat är en njutning.
Stora restaurangen är en stor mathall med högt i tak. Men det finns även bord som är lite avskilda.
Sen fick vi lära oss att göra korv. Ett antal skrattanfall på det och gästerna i restaurangen skrattade också åt oss. Så roligt och klurigt. Rätt härligt att man kan se in i Korvmakeriet från restaurangen.
Sist men inte minst var det dags för ölcocktails! Otippat väldigt läskande och gott. Testa själva hemma så får ni se. Eller vad sägs om, fr vänster: Shandy (7up+ljus lager), Snake Bite (Cider+ljus lager), Irish Kiss (Guiness+Amaretto+Kahlua) och Beer Gita (margarita toppad med Corona). Min favorit blev Snake Bite som blandades med päroncider – Gillades!
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.