Matstugan

Crêpes med köttfärsfyllning

crepes med köttfärs
Crêpes är verkligen hur gott som helst, man glömmer det lite. Våra svenska enchiladas ju! Så himla gott! 
 
Crêpes
2 ägg 
5 dl mjölk 
2 dl vetemjöl
½ tsk salt 
30 g smör
 
Fyllning
500 g nötfärs
1 gul lök
1 näve grönkål
1 näve färska champinjoner
1 msk vetemjöl
1 buljongtärning
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 msk soja
1 msk chilisås
½ tsk salt
1 krm peppar
1½dl riven ost
smörcrepes
Jag använde också Falksalts nya hushållssalt med naturligt mindre natrium. Bra salt!
 
Gör så här
Börja med Crêpes. Vispa ihop 3 dl av mjölken med äggen, tillsätt vetemjöl och vispa klumpfri. Vispa ner resten av mjölken och saltet.
Grädda tunna pannkakor i stekpannan. Låt pannkakorna kallna, gärna med smörpapper emellan så klistrar de inte ihop sig.
 
Skala och finhacka löken. Fräs i lite smör och tillsätt sedan färsen. Bryn färsen. I en annan stekpanna eller gryta steker du på grönkål och champinjoner i mindre bitar. Pudra över vetemjöl, rör runt. Tillsätt vatten och buljongtärning. Rör om. I med pressad vitlök, soja, chilisås, lite salt och peppar. Låt småputtra några minuter. Låt svalna av.
 
Sätt ugnen på 250 C
 
Smörj en ugnsfast form med lite smör
 
Lägg en klick  kötttfärsröra på varje  Crêpes och rulla ihop. Lägg med skarven ner i ugnsformen. Strössla till sist över osten över alla Crêpes. Gratinera i ca 10 minuter. Crepes
Till lite gurka, majskolvar och tomat med Furikake på. Har ni inte testat Furikake så gör det. Det är en japansk blandning på svarta och vita sesamfrön, alger och svartavinbärsblad.
DSC_0124
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.