Frukostägg där gulan rinner ut på det där perfekt krämiga sättet. Det får du då du pocherar ägg. Det är inte svårt om du bara följer tipsen här. Goood Morgon!
Du behöver
Ägg
½ msk vinäger
3/4 l vatten
1 tsk salt
Ps. Jag dubblade satsen ovan för att jag hade en väldigt stor och vid kastrull
Gör så här
Knäck äggen ner i varsin kopp. Koka upp vattnet med salt och vinäger i en låg och stor kastrull. Häll försiktigt i äggen. Vitan kommer snurra runt sig runt äggulan. Du kan hjälpa till lite med en slev så att äggvitan lindar sig runt gulan. Sjud det hela i 3-5 minuter (se lista nedan).
Ta försiktigt upp med hålslev och för över till en skål med kallt vatten.
3 minuter för en rinnande äggula
4 minuter för en krämig äggula
5 minuter för en fast äggula. Annie valde dryck till och det blev hennes specialare: färskpressad apelsinjuice mixat med frysta blåbär. Så underbart gott.
Pocherat ägg – Lätt som en plätt
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Problemet är att äggen måste vara jättefärska. Jag har misslyckats så många gånger, men nu har jag hittat Jamie Olivers pocherade ägg for dummies, vilket fungerar 100%. http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2013/10/lacker-gratinerad-macka.html