Matstugan

Frökex – Glutenfritt och Übernyttigt snacks

FröknäckeLinfrön, hampafrön, pumpakärnor, en skvätt vatten och lite salt – Vips så har ni små goda frökex. Dessa gjordes i helgen till myset hos Jessica. Goda att äta som de är och kanon med lite god ost eller så till. Jag brukar köra en laddning och ta med till jobbet i en burk. Bra mellansnacks sådär som de är bara.  Kika också på det här receptet på Fröknäcke – vansinnigt gott!
 
Du behöver (till en stor plåt)
1 dl hampafrön
2 dl linfrön
3 dl pumpafrön
1 tsk salt
4 dl vatten
FröknäckeGör så här
Blanda frön och i en bunke. Häll över vattnet så att det precis täcker fröblandningen. Låt stå och svälla till i ca 1 timma i rumstemperatur. 
 
Sätt ugnen på 100 C, gärna varmluft.
 
Häll ut smeten på ugnsplåt med bakplåtspapper och bred ut. In i ugnen med plåten i ca 3 timmar tills kexen torkat helt. 
 
Bara att bryta i valfri storlek och knapra i sig.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.