Frökex – Glutenfritt och Übernyttigt snacks
Linfrön, hampafrön, pumpakärnor, en skvätt vatten och lite salt – Vips så har ni små goda frökex. Dessa gjordes i helgen till myset hos Jessica. Goda att äta som de är och kanon med lite god ost eller så till. Jag brukar köra en laddning och ta med till jobbet i en burk. Bra mellansnacks sådär som de är bara. Kika också på det här receptet på Fröknäcke – vansinnigt gott!
Du behöver (till en stor plåt)
1 dl hampafrön
2 dl linfrön
3 dl pumpafrön
1 tsk salt
4 dl vatten
Gör så här
Blanda frön och i en bunke. Häll över vattnet så att det precis täcker fröblandningen. Låt stå och svälla till i ca 1 timma i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 100 C, gärna varmluft.
Häll ut smeten på ugnsplåt med bakplåtspapper och bred ut. In i ugnen med plåten i ca 3 timmar tills kexen torkat helt.
Bara att bryta i valfri storlek och knapra i sig.
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Tack för tipset har gjort en plåt i dag
Brukar göra fröknäcke med majsmjöl som är lätt beroendeframkallande. Supergoda!
Håller med er, de är verkligen beroendeframkallande. Hampafrön har jag inte testat att ha i mina – det får bli nästa gång 🙂
Meningen var från början att ha sesamfrön, men de var slut. Tänkte att hampafrön skulle funka och det blev verkligen lyckat:-) Kram!
Sådana här frökex är så goda och lätt beroendeframkallande 🙂 Kram
Jag känner att jag äter nästan för mycket av dem, det är som chips:-) Kramar