Matstugan

Sockervadd och pytt i panna till en armé

DSC_0029Tänk att ha en egen sockervaddsmaskin! Det är precis det  min vän har. Vi var där igår och WoW, vill också ha en, förgyller ju vilken dag som helst. Helt otroligt också att till en sockervadd går det endast åt 1 tsk socker.  Luktar gott i hela hemmet dessutom, man får direkt en känsla av att vara på Gröna Lund, semester och glada barn. Men det tog lite tid att göra varje sockervadd, så att göra till ett helt kalas skulle nog ta större delen av kalaset. Men till 4 barn -Toppen!
PicMonkey Collage
Vi fikade och barnen lekte som bara den. Jag lärde känna Leena då vi båda var mammalediga med våra förstfödda. Vi blev väldigt nära vänner fort och jag är gudmor till hennes yngsta Nero. Idag träffas vi inte så ofta, men hon betyder mycket för mig. På bilderna ser ni sockervaddsmaskinen och jag var bara tvungen att fota porslinsburkarna. Vill ha!!!! Ja, inte jul längre, men de var bedårande. Hon kommer inte ihåg varifrån de kommer, har ni sett dem någonstans?
DSC_0041  Då jag kom hem tärnade jag resterna av skinkan, prinskorvarna, oxfilén, potatis och lök. Pepprade, saltade och hade lite HP sås på. Stekte allt i omgångar. Så här gör du en god Pyttipanna. Så nu har vi pytt i panna fram till sommaren. Jag brukar även göra Quiche Lorraine av skinkan och Skinkpiccata. Vad gör ni av julresterna?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.