Matstugan

Glöggryta med kraschad potatis

Såsen till den här grytan är vansinnigt god, får inte nog av den. Kraschad potatis är en annan stor favorit just nu som jag tycker passar till precis allt. Den här gången toppade jag potatisen med lite riven parmesan. Mums!
Du behöver
600 g fläskfilé (eller grytbitar av nöt)
2 dl glögg (jag använde röd alkoholfri glögg)
½ dl japansk soja
1-2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 lagerblad
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 tsk dragon
3 schalottenlökar
200 g blandsvamp (köper blandsvamp på påse)
1-2 dl mellangrädde
2 dl Creme fraiche
½ dl mjöl
salt, peppar, smör

Gör så här 

Skär fläskfilén i större bitar. Bryn på köttet. Lägg över i gryta. Tillsätt glögg, soja, vatten och smula över buljongtärningen. Pyttsa i örterna. Låt det småputtra någon minut. Hacka schalottenlökarna och skiva svampen (om den inte är i bitar redan). Fräs på i smör i en panna. Tillsätt till grytan och låt småputtra i ytterligare 10 minuter.

Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i grytan. I med creme fraiche och småputtra i 5 minuter.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.