Ingredienserna till den här fräscha kladdkakan kom hem i veckan. Limekladdkakan är 2013 års vinnare av Arlas Kladdkakerace. Jag kan förstå att den vann för den är så fräsch tillsammans med limeyoughurten.
Du behöver
100 g smör
3 ägg
2 1⁄2 dl strösocker
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3⁄4 dl kakao
2 krm salt
3 ägg
2 1⁄2 dl strösocker
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3⁄4 dl kakao
2 krm salt
rivet skal av 1 lime
Limeyoghurt
2 dl matyoghurt
2 msk florsocker
pressad saft av 1 lime
2 msk florsocker
pressad saft av 1 lime
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Smöra en form (24 cm)
Blanda alla ingredienser till limeyoghurten och ställ kallt.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och salt. Rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt smör och limeskal, blanda väl. Häll smeten i formen. In i i mitten av ugnen 17-20 min.
Servera kakan med limeyoghurt.