På torsdag så är det kladdkakans dag! Det kan man inte missa att fira med en stor bit härligt smaskig kladdkaka, eller hur! Här kommer den kladdkaka med lakrits som jag gjorde då min bror med familj kom på besök. Hur mycket lakritssmak du vill ha väljer du själv genom hur mycket pulver du tar. Jag ville ha rätt mycket smak så jag tog 3 msk.
Du behöver
150 g smör
2-3 msk lakritspulver
3 ägg
3 dl strösocker
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 nypa salmiakpulver (inte ett absolut måste. Har du inte salmiakpulver så 1 nypa salt)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en form med löstagbara kanter (24cm)
Smält smöret.
Vispa ihop ägg, socker, sirap, vetemjöl, kakao, (salmiakpulver/salt) och lakritspulver. Tilsätt det smälta smöret.
Häll smeten i formen.
In i nedre delen av ugnen sådär 20-25 minuter.
Idag testar vi er lakritskladdkaka, Wilma bakar:) tack för receptet! Kramar till er alla
Åsa&Wilma
Choklad och lakrits är ju en perfekt kombo! 🙂
Jag brukar inte tigga röster och så, men jag skulle bli sååå himla glad om du ville rösta på mitt bidrag i denna tävlingen. Mitt bidrag är bilden med macaronsen, VECKA 4 🙂 Jag älskar dig livet ut om du gör det 😉
http://www.tv4.se/hela-sverige-bakar/artiklar/vem-r%C3%B6star-du-p%C3%A5-i-v%C3%A5r-stora-baklycket%C3%A4vling-527a1592c45948ed76000025
Kladdkakans dag firar jag gärna!
Smaksatt med lakrits låter fint!
Åh, vill gärna ha en bit. Lakrits och kladdkaka, det kan inte gå fel. Varm kram till dig!
Mums, älskar lakrits och choklad så den kan bara bli succé! 😉 Kram