Matstugan

Kokospannacotta med jordgubbar i lime och citron

 
Den här pannacottan fick jag på min födelsedag. Kombinationen kokos,jordgubbar, lime och citron är ju rena rama himmelriket.
Du behöver (för 6 pers)
Jordgubbar med lime och citron 
500 g färska jordgubbar
1 msk färsk limejuice
2 msk färsk citronjuice
2-3 msk socker
 
Kokospannacotta
3 gelatinblad
3/4 dl strösocker
3 dl krämig kokosmjölk
3 dl vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice. 
 
Dekoration
Lite rivet skal från limen och citronen
 
Gör så här
Rensa jordgubbarna och skär mindre bitar. Blanda med socker, lime- och citronjuice. Rör om försiktigt och låt stå och dra i cirka 20 minuter. Häll av vätskan precis innan du lägger på jordgubbsröran på pannacottan. 
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka under tiden upp socker, kokosmjölk, grädde och citronsaft i en kastrull. Ta upp gelatinbladet och krama ut vattnet. Lägg i kastrullen med varma kokosmjölksblandningen. Låt svalna. Häll upp i serveringsskålar. Ställ in i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten. 
 
Vid serveringen fördelar du jordgubbsblandningen över pannacottan och river över lite skal. 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.