Matstugan

Ugnspannkaka med blåbär

En stående favorit hos oss alla. Kom bara ihåg att använda standardmjölk. 
 
För en långpanna
4½ dl vetemjöl
9 dl mjölk (standardmjölk)
5 ägg
1 tsk salt
2 nävar blåbär (eller så mycket du vill ha, jag använde frysta blåbär denna gången och det blev riktigt bra)
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C 

Smöra ugnsplåten rejält så det inte fastnar

Vispa ihop mjölk, mjöl och salt genom att tillsätta lite mjölk i taget. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten på plåten. Strö över blåbär. 

Sätt in i mitten av ugnen ca 30 min tills den är perfekt gyllenbrun.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.