Det bidde en väldigt god hallon- och kardemummakaka häromkvällen. Lätt som bara den och underbart god. Som ni ser blev det en stor bit direkt. Fast bäst blev den med lite vaniljsås till. Men kan tänka mig att det skulle passa med vaniljglass eller grädde också. Slänger in detta och sedan fortsätt med förberedelserna inför kvällen mysmiddag.
Du behöver
3 ägg
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
2 dl hallon
1 msk kardemumma
75 g smör (kylskåpskallt)
pärlsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Smöra och bröa en form (eller spänn fast ett bakplåtspapper och klipp bort överflödet. Pensla sidorna med lite smör bara om det är en teflonform)
Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner mjöl. Häll smeten i formen. Tryck ner hallon, gärna så att de inte syns. Skiva över det kylskåpskalla smöret i tunna skivor så att det täcker kakan. Strö över riktligt med pärlsocker.
In i ugnen ca 30 min. Den ska vara lite segt geggig i mitten, men torrare ute vid kanterna.
Blev sugen på att baka samtidigt som regnet kom.
Jag antar utmaningen om dillpeston. Ge mig en vecka…
Ser riktigt god ut, påminner om en kardemummakaka min mamma brukade baka, dock utan hallon, som var riktigt smörig och god.
Ska ta och baka den till ett fredagsfika framöver 🙂
http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/04/5-fredagsfika-tips-i-min-lilla-kokvra.html
Kardemumma ger en god smak till bakverk.. Ha en fin kväll. Kram