2½ dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (jag brukar oftast ta någon chokladkaka med nötter i, t ex Fazers med hasselnötter)
2½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i bröad form. Jag brukar ta mandelspån eller hackade hasselnötter istället för ströbröd. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten.
Den blev jättebra!! Vi fick en härlig fikastund i trädgården 🙂
Banankakan står i ugnen. Verkar lovande. Smeten var ju himmelsk. Ville bara säg att din blogg och mat är en höjdare. Den matblogg som stått sig bäst bland mina favoriter 🙂