Dags för lite bakat!!! Hummingbird cupcakes är fyllda med ananas, banan, kanel, kokos. Inte så dumt va? Allt toppat med en knaprig kokostopping. Den måste du inte göra. Du kan göra en frosting istället eller äta dem bara som de är såklart. Gör du inte kokostoppingen så ska du ha cupcakes i ugnen i sådär 25 minuter.
Du behöver
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
230g osaltat smör
4½ dl socker
3 ägg
3 stora, mogna bananer
1 burk krossad ananas (230 g)
2 dl pekannötter (eller valnötter)
2 dl riven kokos
Kokostopping
225 g kokosflakes (finns bland bakprodukter eller där torkad frukt brukar finnas)
1 dl farinsocker (drygt)
3 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 180 C
Sätt ut 24 formar i muffinsplåt (Eller pappersformar på en plåt).
Blanda mjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker, salt i en bunke. Smält smöret och låt svalna av. Vispa med en elvisp ihop smöret och sockret, tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vispa det hela fluffigt.
Mosa bananen, låt ananasen rinna och hacka nötterna. Blanda ihop nötter, banan, ananas och kokos i en tredje bunke. Tillsätt blandningen till äggblandningen och rör ihop. Rör till sist ner mjölblandningen och blanda väl.
Fyll till 2/3. In i ugnen 10 minuter. Under tiden gör du kokostoppingen.
Kokostopping
Blanda ihop ingredienserna i en bunke. Efter att cupcakes har varit i ugnen i 10 minuter, tar du ut dem, skedar över toppingen och in i ugnen igen i ytterligare 15 minuter.
De ser väldigt goda ut och med en knaprig kokostopping låter de extra goda! Kram