Ikväll ska jag till Gondolen på en spännande smaksensation. I helgen fick vi oss en ny smaksensation då vi testade polenta för första gången. Vi passade nämligen på att göra lite italienskt på deras nationaldag i söndags. Det blev saftiga kalvfärsbullar i tomatig sås till polentan. Har ni testat polenta? Jag och Magda tyckte det var hur gott som helst med polenta medan Annie inte tyckte om konsistensen.
Du behöver
300 g Kalvfärs
1 dl ströbröd
3 dl mjölk
1 ägg
1 vitlöksklyfta
salt,peppar
2 burkar krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja, salt, peppar
Polenta
100g polenta
parmesan (så mycket du vill)
50 g smör
ev Salviablad att fritera
Gör så här
Blanda ihop ströbröd, mjölk, ägg. Låt det svälla i 10 minuter.
Finhacka lök och vitlöksklyfta och fräs i lite olivolja i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Tillsätt tomatkross. Låt småkoka i 1 timma. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner färsen och pressad vitlök i ströbrödsblandningen. Smaka av med salt, peppar. Rulla större köttbullar och låt vila ett tag.
Koka polentan enligt anvisning på paketet. Klicka ner smöret i småkuber och smaka av med riven parmesan.
Om du vill kan du fritera salviablad i 180 C i olja i en kastrull. Ta upp och låt rinna av på papper. Salta lite