Vad säger ni om lite härliga cup cakes inför påsk. Receptet på Lavendel cup cakes är Leilas. Spännande och gott! Frostingen har jag bara svängt ihop. De ovan i lila och de under i orangea former är samma, bara mitt test att dekorera lite olika. Vilka tycker ni blev bäst?
Du behöver
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk lavendel (torkad eller färsk)
2 msk kallt kaffe
100 g mörk choklad 70%
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Koka upp smör, vispgrädde, lavendel och låt koka 1 minut.
Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt lavendelkoket och det kalla kaffet.
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Rör ner smälta chokladen i smeten.
Placera ut formar i en muffinsform och fyll till 3/4. In i ugnen ca 15 min. De ska inte vara kladdiga i mitten. Låt svalna.
Snygga och goda! Kram