Matstugan

Apelsin- & Kanelkaka som smääälter i munnen

 

I helgen hade vi besök av Annies bästis från det dagiset hon gick på tidigare. Roligt att vi hållit kontakten i sådär 1½ år nu och att de fortfarande är så goda vänner. Bakade min kära bloggkollega Hovkonditorns recept på Apelsin- och Kanelkaka med kanelchipsen i. Otroligt gott! Smääälter i munnen. Den smakar lite som morotskaka, Annie trodde det var morotskaka faktiskt. Du kan använda chokladchips, t ex vita chokladchips istället för kanelchipsen. 
Annie och Johanna rockade loss med Johannas lillasyster Lina. 
Du Behöver
100 g smör, mjuk
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
skal av en apelsin
1 tsk kanel
1,5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¼ tsk bikarbonat
nypa salt
1 dl kanelchips
 
glasyr
2 msk smör, mjukt
vaniljextrakt
0,5 tsk kanel
100 g färskost
3 dl florsocker
 
Gör så här
Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda i vaniljsocker, apelsinskal och gräddfil. Till sist rör ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, salt och kanelchips. Fyll en smord kakform med smeten och grädda i 175 grader ca 30-40 minuter.
 
För att göra glsyren vispa smör, vanilj, kanel och färskost i en skål. Tillsätt florsocker, vispa tills väl blandat. Bred glasyren jämnt över kakan.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.