Matstugan

Pesto på ärtor – Härligt gott

 

Det här blev så gott, trots att jag i vanliga fall tycker lite si och så om ärtor. Jag åt två stora portioner och njöt av varje tugga. MUMSIGT. Testa!
 
Du behöver
3 dl gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
½ dl riven parmesanost
1 paket fetaost (ca 150g)
½ dl pinjenötter
nypa salt
400 g spaghetti
 
Gör så här
Börja med att koka spaghettin. 
 
Häll ner ärtor i en bunke och pressa över vitlöken. Mixa med mixerstav. Droppa i oljan, lite i taget, medan du fortsätter mixa. Pyttsa i parmesan och smaka av med salt. Blanda varm pasta med peston. 
 
Vänd ner fetaost i kuber. 
 
Rosta pinjenötter i torr stekpanna och strössla över.   
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.