Smörgåsskinka
philadelphiaost (eller creme fraiche)
Lite fryst bladspenat (som tinats och kramats ur)
Riven ost (ca ½ dl per ’tortillatårta’)
Gör så här:
Bred på ett lager philadelphia (eller creme fraiche) på alla bröden. Skär bladspenat fint och stek lite i smör/olja med pressade vitlöksklyftan. Lägg på sådär 3 skivor skinka på hälften av bröden, spenatmixen, tunt skurna skivor av tomaterna och riven ost. Lägg över tortillabröd med enbart phildelphia (el creme fraiche) som lock och lägg ner i stekpannan med lite olja. Tryck till med stekspade så de, tillsammans med värmen, limmar ihop sig med hjälp av den smälta osten. Stek dem gyllenbruna på båda sidor. Låt svalna något och skär sedan i lagom stora triangelbitar.
NEJ MEN SÅ SÖT!
Tänk om vi alla kunde äta med det där bordsskicket, vad härligt!
Kram!