Saftig morotskaka med ett relativt tunt täcke av glasyr är den bästa tänkbara kakan i världen! Det här är det bästa receptet på morotskaka, utan tvekan. Kakan blir mjuk, saftig och smälter i munnen. Det är viktigt att du använder olja och inte smör och dessutom tar 50/50 socker och farinsocker.
Du behöver
2 dl solrosolja
2-3 morötter
1½ dl socker
1½ dl farinsocker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
½ tsk salt
Glasyr
200 g philadelphiasost (rumsvarmt)
3/4 dl florsocker
2 msk citronsaft
Sikta ner florsockret i osten, och rör runt. Tillsätt citronsaft och blanda ordentligt.
Gör så här
Sätt ugnen på 180 C
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter (22 cm).
Riv morötter fint och hacka valnötter grovt – Ställ åt sidan medan du rör ihop smeten.
Vispa olja och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Rör ner nötter och morötter och rör om väl. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och salt i en bunke, rör om och blanda allt med smeten. Häll smeten i formen och in i mitten av ugnen ca 45-50 min.
Låt kallna. Bred på glasyren.
Den ser helt ljuvlig ut Linda, jag längtar efter att tillaga den i februari när jag är klar med min detoxmånad:-) Din blogg är så fin och bra, nu när jag ska ha en middag går jag direkt till Matstugan för tips. Kram
Morotskaka är så gott och kanelchips skulle passa att ha i 🙂 Kram