Matstugan

En knaprig och något nyttigare äppelpaj

Eftersom Annies Gudmor är av det mer hälsosamma slaget, så gjorde jag en äppelpaj med extra nyttigheter. Faktum är att den blev så god! Man kände inte ens att den var så nyttig, he he..Så mumsa med gott samvete på den här när som helst.
 
Du behöver
Smuldegen
150 g kallt smör
3 dl siktat dinkelmjöl
1 dl solroskärnor
½ dl råsocker
 
Fyllning
4 äpplen
½ dl råsocker
1 tsk kanel
½ tsk malen ingefära
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
 
Nyp ihop smuldegen till en massa. 
 
Riv äpplena grovt. Tillsätt socker, kanel och ingefära. Fördela i smorda ugnsformar. Smula över degen. In i ugnen ca 20 minuter tills täcket har fått lite färg.  
 
Superduper gott med vaniljsås eller glass till!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.