Här kommer receptet på den kladdkaka jag bjöds på hos min vän: vit kladdkaka med konjak – Stort MUMS! Kanske något till kladdkakans dag nu på onsdag? Det här receptet hade hon hittat på arla.se.
Du behöver
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2½ dl socker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr
150 g vit choklad
½ dl vispgrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smöra och bröa en form med löstagbar botten (ca 24 cm)
Hacka chokladen i mindre bitar och pyttsa ner i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör om tills allt har smält.
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt chokladen, konjak och mjöl.
Häll smeten i formen och in i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Då kakan har svalnat ställer du in den i kylen.
Gör nu glasyren: Hacka chokladen i mindre bitar och pyttsa ner i bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om så choklden smälter. Låt glasyren sätta sig lite i kylen, sådär 5 minuter. Bred med spatel/slickepott glasyren över kakan och låt det stelna i kylen.
Servera med massa frukt, t ex ananas och physalis
Bakade kakan idag, kan vara godaste på länge! Tack
Menar du att det är kladdkakans dag i morgon? Helt missat! Denna hade jag gärna satt tänderna i. NU!!!
Den ser verkligen god ut! Kram