Matstugan

Kantarellsåsen tillsammans med Älgryggbiff

I veckan gjorde jag en kantarellsås som verkligen blev kanongod och som jag som sagt svängde ihop på en vardagkväll (så ni förstår hur lätt och snabb den är). Den avnjöts tillsammans med älgryggbiff och potatisgratäng. Älgbiffen bryner du i pannan och sen in i ugnen tills innertemperaturen är 55-62 grader (beroende på hur genomstekt du vill ha den).  Här är receptet på kantarellsåsen:
 
Du behöver
200 g kantareller
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 msk kantarellfond (jag använde Bongs Kantarellfond på flaska)
smör, svartpeppar, salt
 
Gör så här

Börja med att steka kantarellerna i torr stekpanna. Tillsätt en redig klick smör. Låt dem få lite färg. Pudra över mjölet och rör runt. Tillsätt fond och grädde. Smaka av med salt och peppar.
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.