Matstugan

Karlsbaderbullar med jordgubbssylt och choklad

 
Vi fortsatte baka här hemma, och nu blev det bullar från boken Kanelbullar och annat nybakat. Jag ändrade lite i receptet dock och de blev så goda.
 
Du behöver
40 g jäst
125 g smör
2 dl gräddmjölk (hälften grädde och hälften mjölk)
3 msk strösocker
3 äggulor
ca 8 dl vetemjöl
 
Fyllning
75 g rumsvarmt smör
drygt 1 dl jordgubbssylt
50 g mörk choklad
 
Garnering
smält smör
strösocker
 
 
 
 
Gör så här
Smula ner jästen i bunke. Smält smör i kastrull och häll i gräddmjölken. Låt det bli fingervarmt och häll sedan  degvätskan (lite i taget) över den smulade jästen i bunken. Rör runt så att jästen löser sig helt. Tillsätt socker, gulor, och vetemjöl (lite i taget tills degen är kladdfri). Låt degen jäsa 30 minuter.
 
Kavla ut degen till en rektangel, ca 30×40. Bred över smöret. Fortsätt med tunt lager sylt och riv över choklad. Rulla till en rulle och skär i 16 bitar. Placera ut bullformarna i en muffinsplåt och lägg sedan ner bullarna där (det gör att de jäser uppåt). Jäs i ca 30 minuter.
 
Sätt ugnen på 225 C. Grädda bullarna sådär 8 minuter. Då de svalnat av penslar du dem med smör och doppar i socker precis innan serveringen.
 
 
MUMS!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karoline Eriksson

    Men orka mallorca hur goda dessa ser ut Linda, DÖR!

    Svar:
    Ha Ha, du är för gullig du!
    Linda /Matstugan