Vi fortsatte baka här hemma, och nu blev det bullar från boken Kanelbullar och annat nybakat. Jag ändrade lite i receptet dock och de blev så goda.
Du behöver
40 g jäst
125 g smör
2 dl gräddmjölk (hälften grädde och hälften mjölk)
3 msk strösocker
3 äggulor
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning
75 g rumsvarmt smör
drygt 1 dl jordgubbssylt
50 g mörk choklad
Garnering
smält smör
strösocker
Gör så här
Smula ner jästen i bunke. Smält smör i kastrull och häll i gräddmjölken. Låt det bli fingervarmt och häll sedan degvätskan (lite i taget) över den smulade jästen i bunken. Rör runt så att jästen löser sig helt. Tillsätt socker, gulor, och vetemjöl (lite i taget tills degen är kladdfri). Låt degen jäsa 30 minuter.
Kavla ut degen till en rektangel, ca 30×40. Bred över smöret. Fortsätt med tunt lager sylt och riv över choklad. Rulla till en rulle och skär i 16 bitar. Placera ut bullformarna i en muffinsplåt och lägg sedan ner bullarna där (det gör att de jäser uppåt). Jäs i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 C. Grädda bullarna sådär 8 minuter. Då de svalnat av penslar du dem med smör och doppar i socker precis innan serveringen.
MUMS!
Men orka mallorca hur goda dessa ser ut Linda, DÖR!
Ojoj, vilka bullar! Älskar nybakade bullar. Vem gör inte det?! Men med extra allt…..ojojoj!!
Åh, vad goda de ser ut! Kram